Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
352 Posty
Gabriel-
(Gabriel-)
Stały Bywalec
patrycja3 napisał:
gabriel klamca i zlodziej znowu wkurwia ludzi na forumNastępny wpis, bez sensu w konkretnym temacie, osobnika chorego na nerwicę natręctw, który ma obsesję na tle gabriela.
Pewnie jak zwykle, zwykła forumowa męska szmata i nieudolny konfident, Tomasz Jerzy z Eidsvol.
Jedyna poprawa to taka iż to konto, nie jest już skonfigurowane,na programie oszukującym IP.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
352 Posty
Gabriel-
(Gabriel-)
Stały Bywalec
6e6 napisał:
Nie do konca Gabrys, najpierw musisz zlozyc søknad, jak oni to zaakceptuja to mozesz jechac i korzystac z tego wolnego co Ci przysluguje po 52 tyg dagpenger

Jeszcze raz napiszę NIEPRAWDA i tyle, a wiem co piszę.
Nigdzie na stronie nav nie ma żadnej wzmianki o takiej konieczności.
W tym roku, byłem 14 dni non stop, na tym konkretnym urlopie i NIGDZIE nic nie pisałem żadne søknady.
Mało tego, wyjechałem już po zwykłym terminowym logowaniu, a następne logowanie było z Polski, gdzie zaznaczyłem iż od środy jestem na urlopie / poniedziałek-wtorek,garnuszek nav/. w poniedziałek miałem normalną PEŁNĄ wypłatę z nav na koncie i zaznaczone iż mam osiem dni mniej urlopu do wykorzystania.
Tak samo było z następnym logowaniem, tym razem już na miejscu w Norwegi.
Należny urlop do dalszego wykorzystania, pomniejszył się o 6 dni , razem 14 dni bez żadnych wstepnych pism o zgodę.
Tak jest od 01-01-16 i tyle w tym temacie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
352 Posty
Gabriel-
(Gabriel-)
Stały Bywalec
Josephvol.2 napisał:
Jak zwykle, zima za pasem to i Gabrys bezrobotny.

Zazdrosny?
To się zamień, lub weź na pomocnika.

Żadna to przyjemność siedzieć kołkiem w domu i czekać aż jakiś bemanning od niechcenia, zadzwoni i da parudniowe zlecenie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
102 Posty
chart
(chart)
Początkujący
Gabriel proszę nie czytaj tego , materiał nie dla ciebie.Po co masz się denerwować że znów ,musisz świat naprawiać , Teraz ja po kolei ,urwałem się z pracy i poszedłem do nav .Tam rozmawiałem z jednym panem ,nadmienię że osoba bardzo sympatyczna i miła ,znamy się już z poprzednich moich wizyt .Z rozbrajającą szczerością oznajmił mi , że w sprawie porad odnośnie kontraktu nav nie ma kompetencji .I powinienem udać do inspekcji pracy lub adwokata .Moja następna przystań inspekcja pracy .O dziwo nie mogę narzekać .Pani obejrzała dokładnie kontrakt i potwierdziła moje obawy
1 powinny być dwa jeden dla mnie i jeden do odesłania oczywiście z podpisem pracodawcy .
2 Podana data nie miała żadnego sensu ,podpisać napisać datę ,tamtą skreślić .
3 powinny być napisane godziny pracy dziennej ,to będzie może w grafiku .
Podpisałem wysłałem spróbowałem porozmawiać telefonicznie ,nie udało się .
Dlaczego tak podchodzę do tego jak do jeża .gdybym był pewien że to jest praca super . Ładne miejsce.zawsze czegoś się można nauczyć ,nowe znajomości .Jednym słowem czemu nie . Tylko że takich dziwnych ofert miałem już kilka , np Czy przyjedzie pan na próbę ,oczywiście z przyjemnością .Zero odzewu ,rozmowa o prace gdzieś za Bergen ,kiedy pan jest w stanie przyjechać .Kiedy tylko państwo sobie życzą ,odezwiemy się .I tak od paru miesięcy jak powiem że tak z przyjemnością zero zainteresowania .Wiem że to normalne ,tylko po pewnym czasie zaczyna być zastanawiające .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
102 Posty
chart
(chart)
Początkujący
A co do charta to krowa co duzo muczy malo mleka daje, duzo muczales a chcesz przyjac takie obsrane oferty pracy...napisz chociaz ku przestrodze innym tego bemanninga zeby tam nie pracowac

Lubię czytać wpisy innych ludzi ,ciekawy jestem ich doświadczeń .Można się zawsze czegoś dowiedzieć jednym słowem forum to miejsce wymiany informacji między osobami . Też udzielenie pomocy wiedzą i doświadczeniem .Tylko nie mogę zrozumieć po co wchodzić na forum , żeby komuś coś nie miłego napisać .Nie lubisz nie czytaj proste .Tutaj powinien być osobny dział ,,ustawki ,, i tam zainteresowani do woli powinni sobie opowiadać , co kto o kim myśli , lub nie myśli
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
to jest polskie forum
tu się kultywuje polską mowę, polskie tradycje, wartości i zachowania
i to na całego, a nie półdupkiem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
102 Posty
chart
(chart)
Początkujący
jasta102 napisał:
to jest polskie forum
tu się kultywuje polską mowę, polskie tradycje, wartości i zachowania
i to na całego, a nie półdupkiem

I jak ci k@rwa nie przyznać racji
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
352 Posty
Gabriel-
(Gabriel-)
Stały Bywalec
chart napisał:
Gabriel proszę nie czytaj tego , materiał nie dla ciebie.Po co masz się denerwować że znów ,musisz świat naprawiać , Teraz ja po kolei ,urwałem się z pracy i poszedłem do nav .Tam rozmawiałem z jednym panem ,nadmienię że osoba bardzo sympatyczna i miła ,znamy się już z poprzednich moich wizyt .Z rozbrajającą szczerością oznajmił mi , że w sprawie porad odnośnie kontraktu nav nie ma kompetencji .I powinienem udać do inspekcji pracy lub adwokata .Moja następna przystań inspekcja pracy .O dziwo nie mogę narzekać .Pani obejrzała dokładnie kontrakt i potwierdziła moje obawy
1 powinny być dwa jeden dla mnie i jeden do odesłania oczywiście z podpisem pracodawcy .
2 Podana data nie miała żadnego sensu ,podpisać napisać datę ,tamtą skreślić .
3 powinny być napisane godziny pracy dziennej ,to będzie może w grafiku .
Podpisałem wysłałem spróbowałem porozmawiać telefonicznie ,nie udało się .
Dlaczego tak podchodzę do tego jak do jeża .gdybym był pewien że to jest praca super . Ładne miejsce.zawsze czegoś się można nauczyć ,nowe znajomości .Jednym słowem czemu nie . Tylko że takich dziwnych ofert miałem już kilka , np Czy przyjedzie pan na próbę ,oczywiście z przyjemnością .Zero odzewu ,rozmowa o prace gdzieś za Bergen ,kiedy pan jest w stanie przyjechać .Kiedy tylko państwo sobie życzą ,odezwiemy się .I tak od paru miesięcy jak powiem że tak z przyjemnością zero zainteresowania .Wiem że to normalne ,tylko po pewnym czasie zaczyna być zastanawiające .

Dlaczego mam nie czytać?
Na tym Forum już siem przestałem denerwować i "niezdrowo podniecać",
prowokowany przez innych "normalnych inaczej".
Bardzo to szkodzi nie tylko na cerę.
Co do tekstu powyżej, ogólnie to było, tak jak sam opisałem.
Bez wizyt w NAV i tym bardziej Inspekcji Pracy. Cóż chciałeś sam osobiście, to i tak zrobiłeś.
Pomijając to iż twoje zamieszczane posty, za każdym razom oznajmiały trochę co inkszego to i tak wynik niezgorszy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
chart napisał:
Po wielu miesiącach starań otrzymałem upragnioną ofertę pracy
Nic w kontrakcie o nadgodzinach ,tylko że praca na każde żądanie ,bez określenia ilości godzin dziennych

Moja następna przystań inspekcja pracy .O dziwo nie mogę narzekać .Pani obejrzała dokładnie kontrakt i potwierdziła moje obawy :
powinny być napisane godziny pracy dziennej ,to będzie może w grafiku .

Praca na żądanie ma to do siebie, ze ustalonych godzin pracy nie ma. Dzwonia, to przyjmujesz prace, jezeli ci odpowiada. Praca na żądanie ma to rowniez do siebie, ze jak nie masz czasu (albo masz jakas inna prace w tym czasie) to mozesz powiedziec, ze teraz nie mozesz pracowac i nawet nie musisz sie tlumaczyc dlaczego:
Til gjengjeld forplikter den ansatte seg heller ikke til å arbeide noe som helst.
www.lo.no/politikk/Arbeidsmiljo/List-for...ihet-eller-mareritt/

Po kiego dzwonisz do inspekcji. Oni i tak ci nic nie pomoga. Powinienes sie raczej spytac o rade swojego obeznanego sasiada. Albo lepiej nie, bo bedzie mial nowy temat do anegdot.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
352 Posty
Gabriel-
(Gabriel-)
Stały Bywalec
Elise napisał:
Po kiego dzwonisz do inspekcji. Oni i tak ci nic nie pomoga. Powinienes sie raczej spytac o rade swojego obeznanego sasiada. Albo lepiej nie, bo bedzie mial nowy temat do anegdot.

Alem siem uśmiał, dokładnie strzał we 100, zwłaszcza w zestawieniu jego wpisów w innym temacie.
Zadaje mało sprecyzowane pytania, następnie mota, by na końcu potwierdzić to, co zostało napisane w odpowiedzi już w pierwszych postach.
BLEeee.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok